Ton Vroomen
Mijn naam is Ton Vroomen,
ik ben woonachtig in het o zo mooie Volkel en gemeenteraadslid voor VVD-Leefbaar Uden in de Gemeenteraad van Uden.

Ik sta op Lijst 1 nummer 29 als kandidaat voor de aanstaande Provinciale Staten Verkiezingen. Ik ben 25 jaar getrouwd en heb 3 kinderen van resp. 20, 18 en 16 jaar. Sinds maart 2014 ben ik actief raadslid in de commissie REO namens VVD – Leefbaar Uden.

Waarom heeft U zich kandidaat gesteld?:
Ik vind het zeer belangrijk dat vanuit de gemeente Uden en onze partij en gemeente de stem van Noord-Oost Brabant gehoord wordt bij het Provinciaal Bestuur. Namens de partij ben ik gevraagd als kandidaat, zodat ook in de toekomst de lijnen vanuit Uden met de Provincie kort blijven. Hierdoor kan ik zorgen dat voor belangrijke ambitiesitems wij in Uden op provinciale steun kunnen rekenen door dit continue onder de aandacht blijven brengen. De belangrijkheid van deze regio voor de economie en leefbaarheid mag niet onderschat worden.   

Wat zijn voor u belangrijke pijlers?:
We hebben in de gemeente Uden midden in de regio Noord-Oost Brabant een paar pareltjes die we met warmte moeten koesteren. Uden als City Centrum in de driehoek Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen met zijn vele en vernieuwende winkel en uitgaansgelegenheden. Cultureel gezien het Museum voor Religieuze Kunst en de vele andere culturele organisaties die hier actief zijn. Naast het Ziekenhuis Bernhoven gelegen natuurgebied de Maashorst met zijn bezoekerscentrum Slabroek en het Billy Bird park in Volkel bieden vele toeristische mogelijkheden. En daarnaast is de vliegbasis Volkel ook een belangrijke werkgever en een van de grootste in de regio.

Wat moet hoog elke punten wilt u op de politieke de agenda houden/zetten?:
Belangrijk is dat de infrastructuur in deze regio Noord-Oost Brabant geoptimaliseerd wordt. De ontsluiting naar de A73, maar ook de verkeerdruk die aan het toenemen is op de N264 en de N279. Ook het HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) voor een snelle directe verbinding naar Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen is noodzakelijk voor studenten en forensen. Het verder ontwikkelen van de Maashorst waar het goed recreëren is.
Ook het ondersteunen binnen de regio van Agri Food Capital, wat een economische boost voor meerdere decennia kan betekenen voor de regio. We krijgen natuurlijk binnenkort de komst van de nieuwe F35 op vliegbasis Volkel. Persoonlijk ben ik van mening dat hier nog niet alle mogelijkheden zijn benut om de regio ook qua economie en werkgelegenheid een krachtige impuls te geven.

Wat denk je van de verkiezingen?
Natuurlijk hoop ik dat mensen de moeite nemen om te gaan stemmen. De provincie speelt een belangrijke rol in bovenlokale onderwerpen. Het is dan ook belangrijk dat er goede contacten zijn. Ik wil daarin graag een rol vervullen en hoop dat door veel voorkeurstemmen te kunnen gaan doen.

De Brabantse VVD houdt koers, ook voor de Udenaren.

Ik hoop dat ik u vertrouwen krijg en dat ik op 18 Maart op Uw stem mag rekenen.

Ton Vroomen
Lijst 1 nummer 29 Provinciale Staten Verkiezingen 2015.