Verklaring René Peerenboom

Tijd voor een nieuwe uitdaging!

Hierbij wil ik u graag informeren over mijn toekomst. Ik heb namelijk besloten mij niet verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 en dan ook niet meer als wethouder beschikbaar te zijn. Na 12 jaar wethouderschap ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Na 12 jaar raadslidmaatschap, ben ik in april 2006 wethouder geworden voor VVD-Leefbaar Uden. Het wethouderschap is een prachtige baan! Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt, mede door de vele mooie uitdagingen in mijn werk, zoals Uden-Noord (ziekenhuis, hotel, foodcourt), winkel- en woonplan Promenade, woningbouw en financiën.

De voorbereidingen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gaan binnenkort beginnen, waarbij duidelijk moet zijn wie in de politiek door wil gaan. Ik heb de afgelopen maanden er goed over nagedacht en besloten dat het tijd wordt om te stoppen. Dankzij het vertrouwen van de kiezers en een goede samenwerking met veel mensen (zoals raad, college, inwoners, bedrijven en ambtenaren) heb ik veel van mijn ambities voor de gemeente Uden kunnen realiseren. Binnen onze partij VVD-Leefbaar Uden wil ik ook graag ruimte geven voor vernieuwing.

Tot de verkiezingen ga ik gewoon door met mijn werk als wethouder, maar ik gebruik de komende tijd ook om me te oriënteren op een nieuwe functie. Met mijn ervaringen bij de overheid en daarvoor in het bedrijfsleven, de zorg- en financiële sector, ga ik me breed oriënteren. Het is ook wel weer spannend wat de toekomst gaat brengen, maar ik heb zin in een nieuwe uitdaging. Tot die tijd blijf ik mij volledig inzetten voor de gemeente Uden.

Rene Peerenboom


Met vriendelijke groet,
René PeerenboomKliknieuws : Klik hier
Mooi Uden : Klik hier
Brabants Dagblad Klik hier