Wilbèr van den Bosch draagt stokje overVOLKEL - Al vanaf zijn zestiende zit Wilbèr van den Bosch (47) als vrijwilliger in diverse besturen. "Stichting De Steeg, stichting jeugdbelangen, buurtvereniging de Heuvelstraat-Annahof-Eeuwsels, Techevent, Fogu, en Ondernemers Vereniging Volkel. Van de laatste zelfs 21 jaar, waarvan circa 8 jaar voorzitter. Nu zit ik alweer 12 jaar in de gemeenteraad. Tijd om te stoppen.”
Maar niet met het vrijwilligerswerk! “Ik vind namelijk dat iedereen zijn steentje moet bijdragen aan de gemeenschap en dat kan op vele manieren”, vertelt Wilbèr. “Als ik zie wat er in Volkel allemaal gebeurt bij de kindervakantieweek, carnaval, Koningsdag, Festyland, Volkel in de Wolken, Kermis, Sinterklaas en niet te vergeten de bejaarden en alle sportverenigingen, dan ben ik daar als geboren Volkelnaar echt trots op!” Dat Wilbèr gaat stoppen betekent dat er voor de VVD/Leefbaar Uden wellicht geen Volkelnaar in de raad komt, al is er natuurlijk wel ‘onze’ wethouder René Peerenboom. “Dit betekent dat wij als Volkelnaren ervoor moeten zorgen Ton de Vroomen, die nummer 13 staat, minstens 180 voorkeurstemmen krijgt krijgen, zodat hij voor Volkel in de gemeenteraad komt. Alleen dan hebben we een stem erbij voor Volkel zodat we de komende vier jaar als Volkel niet aan de laatste ‘Mem’ hangen.”

Leefbaar Volkel
Ton de Vroomen wil strijden voor een Leefbaar Volkel. “Ik woon al bijna 21 jaar in Volkel en ben bijna 25 jaar getrouwd met Jetty Smits, een geboren Volkelse.” Samen hebben ze drie kinderen. Naast hobby’s als tennis, voetbal, meedoen aan de pronkzitting en de optocht, heeft Ton altijd al interesse in de politiek gehad. “Toen een aantal jaar geleden de DOP (dorpsontwikkelingsplan) actief werd in Volkel ben ik me daarvoor gaan inzetten. Ik zit nu nog in de werkgroep verkeer, welke onafhankelijk werkt onder de paraplu van de Dorpsraad.” Als nummer 50 van de vorige lijst, heeft Ton de politiek vanaf de zijlijn gevolgd. “Maar nu wil ik graag in de gemeenteraad om de belangen van Volkel te gaan behartigen. Het is voor Volkel niet alleen belangrijk dat René wethouder blijft, maar ook iemand van onze partij uit Volkel in de gemeenteraad komt en de plek van Wilbèr overneemt. Dus als jullie de stem van Volkel in de gemeenteraad niet verloren willen laten gaan, stem dan 19 maart op lijst 1 VVD-Leefbaar Uden, nr. 13. Door Volkel, voor Volkel.”

BRON : Kliknieuws